Opinii studenti


“Dacă ai aspiraţii înalte, planuri îndrăzneţe şi eşti dornic de a te forma într-un domeniu ca: biometria, securitatea informaţiilor, prelucrarea semnalelor sau criminalistica, masteratul BIOSINF este cel mai potrivit. Instruiţi de profesori excepţionali, am acumulat un set de cunoştinţe, abilităţi şi instrumente care vin în întâmpinarea cerinţelor tot mai exigente de pe piaţa muncii, determinate de complexitatea mediului socio-economic intern şi internaţional. Chiar dacă mi-am dorit să urmez cursurile unui masterat în străinătate, masteratul BIOSINF mi-a schimbat viziunea şi s-a ridicat la pretenţiile unui masterat de calitate înaltă, de top, contribuind prin susţinerea studenţilor la creşterea nivelului de educaţie şi excelenţă din societatea românească. Investeşte în tine!”
Cezara Florescu, An II M - BIOSINF

“Pot spune că a trecut un an de masterat BIOSINF, primul chiar de când e înfiinţat acest program. Pentru mine unul a fost şi încă este o oportunitate să învăţ de la profesori care au o experienţă vastă în domeniul biometriei, securităţii calculatoarelor, prelucrării de imagini şi nu în ultimul rând codoarelor vocale. A fost un an în care am învăţat lucruri noi şi mai ales practice. Am avut şi avem un profesor coordonator de program care întotdeauna ne-a reprezentat interesele noastre în faţa celorlalţi profesori şi ne-a susţinut permanent. Pe lângă colectivul de profesori care au încercat la orele de curs să ne împărtăşească cât mai mult din cunoştinţele lor, au fost şi profesori/ asistenţi care s-au ocupat de proiectele şi lucrările de laborator. Toţi au fost super Ok. Mie mi-a plăcut de asistentul de la disciplina “Securitatea Reţelelor de Calculatoare” pentru felul în care m-a ajutat atunci când am avut nevoie de materiale suplimentare în domeniul reţelisticii, dar mai ales datorită faptului că a încercat întotdeauna să ne explice cât mai multe lucruri. Recomand acest masterat atât pentru cei care vor să înveţe cât mai mult în domeniul biometriei, cât şi pentru cei care sunt pasionaţi de reţelele de calculatoare.”
Dragoş Cotoc, An II M - BIOSINF

“Programul de masterat BIOSINF constituie o oportunitate de studiu unică ce reuneşte într-un domeniu de aplicaţie coerent şi de perspectivă subdomenii din electronică, biometrie, securitatea informaţiei, precum şi din expertiza tehnico-criminalistică a datelor biometrice şi a semnalelor multimedia. Generând resurse umane în acest domeniu emergent, programul BIOSINF contribuie la eforturile României de integrare europeană prin creşterea rezistenţei societăţii în faţa fenomenelor informatice dăunătoare şi prin pregătirea premizelor unei alinieri rapide la cele mai înalte standarde în domeniu a cercetărilor întreprinse. Este un motiv de mândrie personală pentru participanţi recunoaşterea eforturilor subscrise obiectivelor acestui program. În faţa acestora, programele de studiu la fiecare disciplină au avut curriculum şi realizări adaptate, care au vizat accesarea la un nivel superior a bazei de cunoştinţe şi deprinderi prezentate masteranzilor precum şi absorbţia lor eficientă la un nivel state-of-the-art. Personal consider că prestaţia personalului didactic a fost la înălţime în primul an de studiu, garnisită din plin cu susţinere şi deschidere spre tematici şi proiecte proprii fiecărui student. Mă aştept ca în anul doi să fie continuată această abordare, de această dată cu orientare concretă pe calitatea şi originalitatea lucrărilor de disertaţie.”
Gheorghe Pop, An II M - BIOSINF

“Un masterat indicat pentru cei pasionaţi de domeniul biometriei şi al securităţii calculatoarelor, unde pot fi instruiţi de oameni dedicaţi şi care insuflă dorinţa de a aprofunda domeniile de studiu.”
Ioana Handaric, An II M - BIOSINF

“O disciplină atractivă în cadrul acestui program de masterat mi s-a părut laboratorul de “Securitatea Reţelelor de Calculatoare”. Activităţile desfăşurate în cadrul acestui laborator ne-au dat şansa să învăţăm lucruri care se cer pe piaţă în momentul acesta în multe companii, şi totodată am pus în practică aceste cunoştinţe utilizând echipamente moderne şi performante. Unii studenţi fac cursuri particulare pentru a acumula diverse cunoştinţe pe care noi ni le-am însuşit prin intermediul acestui masterat.”
Mihai Ureche, An II M - BIOSINF